Bizimle iletişime geçin

Dünya

27. YAFEM TÜRK BOYLARI KÜLTÜR ŞÖLENİ GALASI YAPILDI

Yaklaşık

tarih

27. YAFEM TÜRK Boyları Kültür Şöleni bu senede  halkın yoğun ilgisini gördü. 27.’si düzenlenen Türk Boyları kültür şölenine 15 ülke ve topluluk katıldı.

18 Temmuz’da Deprem anıtında kortej yürüşüyle başlayıp küçük amfide dans gösterileri ile halkın gönlüne taht kuran YAFEM; 15 ülke ve topluluklar  19 Temmuz ve 20 Temmuz da İlçe ve beldelerde gösterilerde bulundu.

21 Temmuz Barış Manço Amfi tiyatro da gala gecesi öncesi kortej halkın alkışları ile anıt parktan başladı. Yalova Barış Manço Açık Hava tiyatrosunda kalabalık izleyici kitlesiyle beğenilerek sık sık alkış alarak izlenildi. Azerbaycan, Bosna-Hersek, Kabardey, Kuzey Makedonya, Romanya, Kuzey Osetya, Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Sancak, Yakutistan, Güney Osetya, İran Türkleri, Kırgızistan, Irak Türkmenleri, Gagauzya ve Doğu Türkistan ekiplerinin yaptıkları gösteriler ayakta alkışlandı.

Gale gecesine, Yalova Vali Yardımcısı Deniz Pişkin, CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Balıkesir Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Yücel Uğurlu,  İl Genel Meclis başkanı Hasan Soygüzel, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin, Uluslararası Festivaller Birliği Başkanı Atilla İpek,  YAFEM Başkanı Özer Koyuncu, YAFEM Başkanı Yardımcısı Fikret Kır , YAFEM kurucusu Asri Karaarslan Uzun , Geçmiş dönem Çiftlikköy Belediye Başkanlığı yapan Ali Murat Silpagar da katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği gala gecesine Siyasi partilerin temsilcileri ile STK kuruluşları da katılım sağladı.

Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel yaptığı konuşmada ”YAFEM’in 27.sini düzenlediği Türk Boyları Kültür Şöleni ile dünya üzerindeki akrabalarımızı Yalova’mızda misafir etmek bizim için büyük bir gurur kaynağı…Kentimizin kültür sanat hayatına büyük katkı sunan bu güzel organizasyon için YAFEM’e, performanslarıyla bizlere güzel bir kültür&sanat gecesi yaşatan ekiplerimize ve emeği geçen herkese şahsım ve Yalovalı hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum”dedi.

Gala gecesine destek verenler 15 ülke ve grup temsilcilerine plaketler verdiler. Gala gecesinin sonunda anı fotoğrafları çekilerek geceye nokta konuldu.

27. YAFEM TÜRK Boyları Kültür Şöleni ; 22 Temmuz Saat:20.30 ‘da Çiftlikköy-Teşvikiye ‘de yapılacak gösterilerle  sona erecek.

 

Okumaya Devam Et
Yorum yapmak için tıklayın

Bir Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir