Bizimle iletişime geçin

Köşe Yazıları

Yazı-yorum: Basın Bayramı

Yaklaşık

tarih

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı kutlu olsun. Ne güzel değil mi ? Gazeteci olmak basında yer almak ve ne kadar kolay değil mi ? İki yazı yaz iki foto çek, al sana gazeteci 🙂 Hayatımın bir bölümünde buraya gelene kadar uzun bir tecrübeden geçtim . Uzun yol hikayelerim var benim bu meslekte …

Basın mensubuyum doğrudur. Radyoculuktan başlayan meslek hikayemde bol maceralı bol öğrencelikli zamanlar yaşadım. Hala yaşıyorum. En çok istediğim hayallerini kurduğum bu meslekte başarılı olmak takdir edilmek yada ne bilim biraz teşekkür edilmesi şekline pek yaklaşamadım. Ne bir plaket aldım. Ne de bir teşekkür.

13 Yaşında başladığım radyo- dj- sunucu gibi isim başlıklarından ibaret olan maceramda bir çok radyo kuruluşunda yer aldım. 24 yaşımda vazgeçtim debelenmekten çünkü genç bir kadındım. Evlilik ve çocuk sürecinin ardından Ankara maceramdan sonra Yalova ‘ya gelir gelmez . Radyoculuk’tan başka mesleğim olmadığı için eski radyoculuk görevim için başvurdum. Yeni düzen yeni teknik durumları yapamadığım için bana bir ay sabretti arkadaşım.

Sosyal medyada Yalova ile ilgili anılarımı yazmaya başladım. Aklıma ne eserse ne hatırlarsam. Arada fotoğraflarda çekiyordum. Bir kaç sosyal medya grubu açtım. Hatta bazı arkadalara da destek verdim. Derdim Yalova’yı canlandırmak eski Yalovalıları bir araya getirip etkinlikler yapmaktı. Bu amacıma bir sene için de 20 bin kişiye ulaşarak yaptım. Etkinliklerin yanında bir haber yada etkinlik olduğunda da gidiyor sosyal medya sayfamdan paylaşıyordum. Bu durum bir gazetecimizin dikkatini çekti ve beni gazetesinde köşe yazarlığı yapmam için teklif etti.

Bu zamana kadar hiçbir gazetede çalışmamıştım. Yalova da gazetecilik ve basın bölümünden mezun olan arkadaşımdan bir hafta da teknik olan dersler aldım. Köşe yazarlığı hikayemin ardından esnaf haberlerini yapmaya başladım. Bir sene 2 ay sonra saçma bir sebeple yandaşlık yapamadığım için görevimden alındım. Üzgündüm fakat bu öyle bir duygu ki başlayınca bitmiyor. Sonra bir çok internet haberi yapan sitelerde köşe yazarlığı ve haberler yaptım. Sosyal medya da haberler yapan bir arkadaşım ile başlasak da olmadı. Dedim ya bir çok yerde çalıştım. Ama hiç biri kendimin olması kadar tat vermedi. Hak yendi haksızlıklar oldu. Bu bana göre değil dedikten sonra Bursa da yine sosyal medyada takılan dergi sahibi ve eski medyacı olan EFRA ile tanıştım. O iyi ki var. Yalova Press ilk 1 Mayıs ‘da doğdu. Eşiminde imtiyaz sahibi olmasıyla biz bu yolda emin adımlarla omuz omuza aile şirketi olarak yürüyoruz.

Dün tek kadın olarak yürüdüğüm bu yollarda yürümeye koşmaya devam ediyorum. Ömrüm el verdiğince doğru haber için halk ile protokoller arasında bağ oluşturabilmek için devam ediyorum.

Gördüklerimi sansürsüz yayınlarla programlarla projelerle halkın 3cü gözü halkın gerçekleri görmesi için yapıyorum. Ne kadar başarılı olduğumu biliyorum. Bugün karşıma geçerek seni biz yaratttık diyen arkadaşlarıma da teşekkür ederim . Gerçekten beni dünkü Ebru’yu öldürüp bu yeni açık sözlü sert doğru dürüst hatta tartısı olan Ebru’yu siz yarattınız. Teşekkür ederim. Sayenizde kaypak , yandaş , yalancı , dedikoducu , riyakar nasıl olunurmuş . Olunursa neler olurmuş bunları öğrendim. Teşekkür ederim.

Kadın basın mensubu olmak zorlu bir sürecin sadece küçücük bir yoluydu. Uzun sürecim devam ediyor. Bir gün insan olarak anılmak istiyorum. Kadın gazeteci kadın basın mensubu yada gazeteci diye değil. Halktan biri olarak sadece Ebru olarak.

Tüm gelmiş geçmiş gazetecilerimizin gazeteciler ve basın bayramı kutlu olsun.

Duayen gazeteci Hulusi Tunca derdi ki ; Gazeteci olunmaz gazeteci doğulur.

Sürç-ü lisan ettim ise af ola … Kalın sağlıcakla …

Ebru Kaplan / 24.07.2024 – Yalova

 

Okumaya Devam Et
Yorum yapmak için tıklayın

Bir Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir