Bizimle iletişime geçin

Yalova

YALOVA KENT KONSEYİ ENGELLİ MECLİSİ İÇİN BAŞLATILAN ÇALIŞMALAR DA SONA GELİNDİ

Yaklaşık

tarih

Yalova Kent Konseyi Engelli Meclisi Genel Kurul Üyeleri, 22.10.2022 tarihinde gerçekleşen kahvaltı programında Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri ile bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundular.

Kahvaltının ardından katılımcılara teşekkür ederek sözlerine başlayan Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir, “6. Dönem Kent Konseyi Başkanlığı sürecinde Gençlik ve Kadın Meclisi Genel Kurullarımızı yaptık. Engelli Meclisi Yönergesi ve Üyelik çalışmalarımızı da tamamlamış bulunmaktayız. Engelli Meclisinin üyelik yapısı için ilgili kurum ve kuruluşlardan temsilciler talep ettik. Resmi kurumlardan, üniversitemizden, siyasi partilerden, özel eğitim kurumlarından, rehabilitasyon merkezlerinden, derneklerden ve spor kulüplerinden oluşan 40 kişilik bir genel kurul yapısı ortaya çıkmış oldu” dedi. Artık Engelli Meclisinin kuruluşu ile ilgili sona gelindiğini belirten Başkan Kandemir, yönerge ve üyelik çalışmaları için Gençlik Meclisi Başkanı Fatih Ayaz ve Hukuk Çalışma Grubu üyeleri başta olmak üzere meclisin kurulmasından sorumlu Yürütme Kurulu Üyesi Volkan Yılmaz’a, Genel Sekreter Erkan Çetintaş’a ve Yürütme Kurulu Üyesi Kubilay Özer’e teşekkür ederek sözlerini tamamladı. Başkan Kandemir’in konuşmasının ardından genel kurul üyeleri tek tek söz alarak kendilerini tanıttılar.

Gençlik Meclisi Hukuk Çalışma Grubu tarafından kapsayıcı bir Engelli Meclisi Yönergesi hazırlandığını belirten Kent Konseyi Genel Sekreteri Erkan Çetintaş, yönergenin 31 Mart 2022tarihinde yapılan Kent Konseyi Genel Kurulu’nda onaylandığı bilgisini verdi. Genel Sekreter Çetintaş, “Engelli Meclisinin temel görevi: Meclisin kuruluş amaçlarıyla ve hedef kitlesi ilgili sorunları tespit etmek, sorunların çözümü için önerilerde bulunmak, yapılması gerekenleri bir öneri, görüş veya proje olarak sonuç raporu haline getirmektir” dedi. Engelli Meclisinin diğer Kent Konseyi yapılarında olduğu gibi siyaset üstü olması gerektiğinin altını çizen Çetintaş, “Meclis çalışmalarında eşitliğe özen gösterilmeli, gönüllülük esas alınmalıdır. Bireysel, kurumsal, grupsal, siyasal ve ekonomik çıkar gözetilmemeli, bunlara yönelik çalışmalar yapılmamalıdır” dedi.

Genç yaşta engelli hale geldiğini ve yaşadığı süreçleri anlatarak sözlerine başlayan Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Volkan Yılmaz, “Engelli olmak, bir engel değildir. Sadece aşılması gereken bir düşüncedir. Öncelikle engelli bireylere bakış açısında zihinlerin erişilebilir olması gereklidir. Ardından kentlerimiz engelsiz hale getirilmelidir. Biz bu düşünce ile stratejik bir hedef belirledik. Hedefimiz, öncelikle Yalova sınırları içinde, daha sonra ise, çevre illerde engelsiz kentler oluşması için çalışmaktır” dedi. Bu hedef doğrultusunda örnek bir yönerge hazırladıklarını belirten Yılmaz, yönergedeki önemli hususlar hakkında Meclis Genel Kurul Üyelerine bilgi verdi. Yönerge hükümleri ve Meclis çalışmalarının sağlıklı bir şekilde yürümesi konusunda katılımcılar arasında fikir alışverişinde bulunuldu ve Engelli Meclisi Genel Kurulunun Kasım ayında gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

Program katılımcıların hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Okumaya Devam Et
Yorum yapmak için tıklayın

Bir Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir